onsdag 26 februari 2014

Överträning?

Det var ett tag sen sist. Har egentligen inte hänt så mycket nytt under solen. Livet flyter på som vanligt med jobb, träning, vänner, hundar osv. Lilla Troja växer så det knakar och hon är verkligen en toppenhund (förutom när hon öppnar byrolådor och härjar runt i dessa när hon är hemma själv). Hon verkar vara lugnare i bilen så hon och Wilma får stundtals hålla till där istället när jag jobbar. Nått litet hundben och tillvaron blir extra trivsam.

De flesta som känner mig ser mig nog som välidigt strikt med maten även nu under offseason perioden. Men även jag kan. För nått tag sen vid en middagskväll med ett gäng vänner bakade jag till och med en blåbärspaj. Den blev helt magisk och jag skulle gärna ta åt mig all cred själv men Sandra var såklart med och övervakade med recept och hjälpsamma tips.

Besök från Stockholm har vi också haft. Sandras kompis Elin åkte upp och umgicks med oss över en helg. Väldigt trevligt att ses. Det blir nog så sällan men avståndet och fullspäckad tillvara ställer till det en del. Under den helgen passade vi på att dra ihop stora delar av kompisgänget för lite socialisering och käk. Drack till och med 2 öl.

En tidig vår har dragit över oss. 7 plusgrader och en jävla massa slask i februari??? Den hade gärna kunnat vänta med att komma tills slutet av mars iaf. Allt blir så jälva skitigt. Hundarna vill knappt vara ute för att dom blir så skitiga. Jaja, det går ju över och det är ju rätt trevligt med lite sol om inte annat.

Träningen flyter på bra. På gränsen till för bra nästan. Har till och från lite överträningskänningar. Trött och sliten framför allt. Har de senaste 2 veckorna kört dubbla benpass. Lördag och måndag. Intensiteten har råkat bli rätt ordentlig vid båda tillfällena vilket inte riktigt var planen. Jag tränar för tillfället söndag, måndag, onsdag, torsdag och ibland ett bonuspass på lördag. Valet föll på benträning för bonuspassen då det är där jag har mest att jobba på. Planen är ju dock att köra ett hårdare pass och ett med lite mer finlir. Har bara kännt mig i så bra form vid alla benträningstillfällen att jag har bränt på fullt ut vilket verkar straffa sig lite. Ska försöka sova lite extra och inte gå bananas vart enda benpass så går det nog till sig. Bara som exempel så gjorde jag följande serie i knäböj i lördags. 60x10, 100x10, 140x6, 160x1, 170x1, 180x1 och 190x1 med 2 sekunders stopp i botten. Sen i måndags när det var dags för ben igen började jag lugnt men spårade sen ur och gjorde 140x15 som sista set i böjen och sen fortsatte vi med bland annat 5 set med 20 repetitioner i varje i hackliften. Har lite halvont i benen...

Igår åt vi favvo käket till middag. Sushi! I mina ögon det enda vettiga valet av "snabbmat"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar