torsdag 30 november 2017

I´m back!

Dags att starta upp den här bloggen igen. Ska försöka mig på ett lite nytt format. Istället för att göra dagliga uppdateringar kring min träning, liv osv så ska jag försöka skriva med lite mera substans. Det dagliga kan ni som är intresserade följa på Instagram.

Lite om vad som hänt sen sist ska jag ändå berätta. Min dotter Linnea har hunnit bli tre år och överraskar mig varje dag med hur underbar hon är. Hur hon utvecklas varje dag och jag ser det som att hon speglar mig som förälder. Med det synsättet försöker jag varje dag vara en bättre pappa och på så sätt en bättre människa. Nytt jobb har jag också hunnit skaffa mig. Jobbar numer som besiktningstekniker på Anticimex. Om jag bortser från min fru och barn så är det här jobbet det bästa har hänt mig på väldigt länge.I och med att Linnea blivit äldre och att jag har hunnit jobba in mig i det nya jobbet så har träningen under en längre tid gått väldigt bra. Så bra att jag för någon månad sen bestämde mig för att det nu var dags för att dra igång en tävlingssatsning. Sist jag tävlade var 2013 och har länge velat tävla igen. Har gjort något halvhjärtat försök att dra igång en satsning men det har helt enkelt inte passat ihop med livet. Nu är det andra förutsättningar och jag startade med tävlingsdieten 1 oktober. Har alltså kört i 8 veckor nu och hittills har det flutit på väldigt bra. Har tillsammans med en bekant som hjälper mig med den här satsningen valt en lite hårdare diet den här gången jämfört med sist jag tävlade. Detta för att komma i ordentligt bra form ganska långt innan tävlingen. Detta ska förhoppningsvis resultera i att jag kan komma in både större och hårdare på tävlingsdagen jämfört med sist.Hittills har jag skalat av ca 10 kg. Detta är resultatet av en som sagt ganska hård diet. Viktraset har börjat stabilisera sig nu vilket känns bra. Jag har en hel del kvar att tappa men det får inte gå för fort. Vill ha kvar musklerna. För att hålla så bra koll som möjligt på att det är mestadels fett jag tappar så gör jag precis som sist regelbundna kalipermätningar. Ska vid kommande inlägg berätta mer om hur en sån mätning går till. De mätningar jag hittills gjort visar att det är fett och vätska som har försvunnit. Så allt gott än så länge.

Poseringsträning

Ett till sätt jag använder mig av för att bibehålla muskelmassa är att fortsätta träna tungt. Kan jag fortsätta hantera de vikter jag normalt kan så har jag inte tappat muskler. Givetvis blir jag lite svagare i takt med att kroppsvikten sjunker, framförallt i basövningarna. Sen tror jag starkt på att tung träning som utmanar kroppen stimulerar hormonerna bättre. Vid kommande inlägg ska jag gå igenom mitt träningsupplägg mer grundligt.

Nu står snart julen inför dörren. Min fru Sandra har varit så duktig och gjort ett toppenjobb med juldekorationen hemma. Så fint! Det blir helt klart en utmaning att gå på tävlingsdiet under jul med all god mat, fika och godis som hör julen till. Jag väljer att se det som en stärkande utmaning och tycker själv att jag har bra karaktär för prövningar som denna.
Nu får det räcka för den här gången.

/J

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar